Üzemanyagszivattyú visszahívási kampány

Üzemanyagszivattyú visszahívási kampány

Tájékoztató

Mi a probléma?

Az érintett gépkocsik esetén egy az üzemanyagtartályban elhelyezkedő szivattyú tartja nyomás alatt az üzemanyag befecskendező rendszert. Előfordulhat, hogy ezen szivattyú forgórészét nem megfelelő sűrűségű anyagból gyártották. Ha ezen forgórész egy alacsony felületi feszültséggel rendelkező vagy más típusú,de a gyártáskor használt oldószer száradása hosszabb ideig tartott, akkor a felület felső részében repedések keletkezhetnek. Ebben az állapotban az anyag túlzott üzemanyag elnyelése miatt a forgórész deformálódhat. Bizonyos esetekben a forgórész alakváltozása olyan mértékű lehet, hogy beleér a szivattyúházba és a szivattyú működésképtelenné válhat. Emiatt figyelmeztető lámpák világíthatnak a műszeregységen, illetve motor egyenetlenül járhat vagy nem lehet beindítani, illetve leállhat alacsony sebességű haladás közben.

Van-e bármiféle előjele a probléma előfordulásának?

A motor vagy a fő figyelmeztető lámpa világíthat, és egyenetlen motorjárás tapasztalható, és/vagy a motort nem lehet beindítani.

Mennyi időt vesz igénybe a javítás?

A javítás hozzávetőlegesen 3- 5 órát (a szükséges javítás és a modell függvényében) vesz igénybe mindazonáltal előfordulhat, hogy a márkaszerviz időbeosztása miatt a gépkocsit hosszabb időre rendelkezésre kell bocsátani.